martes, 6 de mayo de 2014

Pressupostos de Resistència

Bona nit,

Ara fa temps que no escribia res... Però això tindrà la seva explicació en el seu moment.

Avui s'ha aprovat, inicialment, el pressupost municipal per l'any 2014 i aquí us deixo la memòria d'alcaldia que consta dins l'expedient.





PRESSUPOSTOS CONTINUISTES, A LA FORÇA

La memòria del pressupost 2014 no difereix força de les altres memòries que s’han presentat els últims anys. La greu situació econòmica i social que pateix la nostra societat fa que el patiment de la gent sigui cada dia més acusat. I l’ajuntament de la Llagosta no queda al marge d’aquesta estafa anomenada crisi.
Tots aquests anys hem donat resposta, des de la institució, a les demandes i necessitats dels nostres veïns i veïnes. I aquest any 2014 no serà una excepció. Per tant dedicarem la majoria dels recursos a totes aquelles actuacions que ajudin a les persones que pitjor ho estan passant. Polítiques destinades a la promoció econòmica i ajudes d’acció social veuran incrementades les seves partides econòmiques.


LA LEGISLATURA DE LA RESISTÈNCIA

Aquesta legislatura no deixa indiferent a ningú. Si difícil és poder resistir els cops que dona la crisi en les economies familiars, igual de complicat és voler gestionar uns recursos que són escassos, minven cada any més o, simplement, no existeixen. Poder mantenir els serveis, tal i com els coneixem, i no rebaixar el seu nivell de qualitat és el resultat d’una feina de contenció de la despesa, cerca de recursos i gestió responsable de la economia municipal.
Aquest govern municipal arribava amb moltes idees sota el braç. Amb il·lusió volíem fer canviar la realitat mitjançant la política amb tots els nostres veïns i veïnes al costat. I la situació ha esdevingut en un seguit de problemes complexos per poder resistir. Perquè és això el que podem fer, resistir. Davant els atacs continus per part d’altres administracions i la deslleialtat que demostren vers l’ajuntament de la Llagosta, només quedem nosaltres i la nostra resistència per poder acabar la legislatura de manera satisfactòria.



LA IMPORTÀNCIA DE GESTIONAR BE ELS NÚMEROS

L’any 2013 ha sigut un any complicat. Molt complicat. Tot i així, hem liquidat el pressupost municipal amb un romanent de tresoreria positiu. Això, que pot semblar una dada molt tècnica, ens permet continuar tenint la capacitat de prendre decisions sense que ens marquin la línia a seguir des de Madrid. Un any on hem pogut desenvolupar accions d’importància que han millorat el dia a dia dels nostres ciutadans.
Aquest 2014 hem d’intentar mantenir el nivell dels serveis, hem de gestionar millor els recursos per poder fer més amb menys i hem d’assolir la fita de tornar a tancar en positiu el pressupost.


EL NOSTRE COMPROMÍS ÉS AMB LA GENT

Un any 2014 on tornem a apostar pel treball, tenint com a objectiu poder oferir feina al nostres veïns i veïnes que més ho necessiten. Un any 2014 on continuarem abocant el màxim de recursos a les partides d’acció social; partides que han vist incrementat el seu volum any rere any. Però també un any on no ens oblidarem del dia a dia. Dels nostres carrers i les nostres places, de les nostres entitats i la nostra gent, joves, adults i gent més madura
Donarem compliment a compromisos que tenim amb la ciutadania com el canvi del mercat ambulant i continuarem millorant el problema de l’aparcament, problema endèmic de la nostra població que no tindrà una solució definitiva fins que no ampliem el nombre de places al nostre abast.


  
UN PRESSUPOST QUE RESPON

El pressupost 2014 es redueix sensiblement respecte el de 2013. La falta d’ingressos i el manteniment de tots els serveis que es venen prestant fins ara a la Llagosta fan que cada cop sigui més difícil fer un pressupost il·lusionant. Ara mateix tenim un pressupost realista. Que dona resposta a les necessitats actuals de la nostra ciutadania i hem de ser lo suficientment responsables per poder desenvolupar-lo amb cura, per poder tancar l’exercici 2014 amb resultat positiu, una altra vegada.
I per aconseguir aquesta fita s'han de racionalitzar millor els recursos que disposem. S'ha de implementar una bona dosi d'imaginació per millorar els serveis amb una reducció dels costos dels mateixos i que aquesta millora no suposi una càrrega més a les malmeses butxaques dels ciutadans i ciutadanes.



CONTINUAREM AVANÇANT

Aquest any serà l'últim any sencer d'aquesta legislatura. És l'any d'aconseguir molts dels compromisos adquirits amb els veïns de la Llagosta. I els assolirem amb esforç, feina, hores de treball i molta il·lusió.
Val a dir que si les administracions superiors paguessin allò que ens deuen, i parlem de més d'un milió d'euros per part de la Generalitat, la nostra situació seria molt més tranquil·la. Però ens ha tocat treballar amb aquests governants i aquestes institucions. No serveix d'excusa... Continuarem avançant



La Llagosta, 29 d'abril de 2014
Alberto López Rodríguez.


Alcalde de la Llagosta

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mi blog, como el Ave Fénix

Buenas, os pido disculpas. Disculpas por llevar desde principios de 2015 sin escribir y disculpas porque después de estos casi tres años,...